Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüzde, teknoloji alanındaki en büyük gelişmelerden birinin internet olduğu bir gerçektir. Şöyle ki, 1989 yılında Tim Barners-Lee tarafından geliştirilen, HTML etiketleme diliyle hazırlanan, web sayfalarıyla başlayan internet ve onun sunduğu imkânlar, 20 yıl gibi kısa bir sürede hayatımızın vazgeçilmezleri arasına hiç çıkmamak üzere girmiştir.

İnternet ve bilgisayarın hayatımızda yaygın olarak kullanılmasıyla eğitim, iş, sağlık, bankacılık ve ticaret gibi özel sektörden kamu sektörüne kadar birçok alanda köklü değişiklikler meydana gelmiştir. Bu hızlı yaygınlaşma ve değişim sürecindeki en büyük etken ise web 1.0, web 2.0 ve web 3.0 internet standartlarının gelişimi olmuştur.

Bilindiği gibi günümüzde internet üzerinden herhangi bir kelimenin başka bir dildeki yazımını bulmak, alış-veriş yapmak, okul arkadaşlarımızı bulmak, kütüphaneden kitap almak gibi pek çok işlem rahatlıkla yapılmaktadır. Ancak mevcut yapı bu tip durumlarda mutlaka gerçek bir kişinin bilgisayarı kullanmasını gerektirmektedir. Çünkü hali hazırda pek çok internet sitesinde kullanılan web 2.0 teknolojisi web sayfalarının sadece insanların anlayabileceği şekilde kodlanmasına olanak tanımaktadır. Gelişen teknoloji ve ortaya çıkan yeni gereksinimler ile birlikte, internet sitelerinin makineler tarafından anlaşılır hale gelmesi ve kullanılması düşüncesi ortaya çıkmıştır. Bunun için günümüzde kullandığımız internet teknolojisi bir sonraki aşama olan web 3.0’a doğru geçiş eğilimi göstermektedir. Diğer bir ifadeyle yakın gelecekte internet, sadece bilgiyi kullanıcıya gösteren bir araç olmaktan çıkacak, bilgiyi anlayan ve işleyen yeni bir yapıya kavuşacaktır. Bunun doğal sonucu olarak tüm internet sayfaları gibi internet tabanlı uzaktan eğitim sistemleri de bu yeni teknolojiye geçiş yapacak ve web 3.0’ın getireceği yeniliklerden faydalanacaktır

Reklam
Wipaste C2 Yüksek Performanslı Termal Macun